ZŠ MOKROVRATYMokrovraty 63, Nový Knín

zpravodaj KVĚTEN

Vážení spoluobčané,

čeká nás poslední měsíc školy a začnou prázdniny. Měsíc květen byl plný dalších mimoškolních aktivit. Ve čtvrtek 9. 5. se uskutečnila slavnost v 1. ročníku ZŠ a písmenková královna Soňa Hrubá pasovala na „Rytíře slova“ 11 prvňáčků. Byl to sváteční okamžik pro žáky, jejich rodiče i pedagogy. Snaha byla oceněna hezkou knihou, pamětním listem a dárek děti obdržely i od přítomné paní starostky Stanislavy Ecklové.

K zápisu do MŠ na příští školní rok přišlo 15 dětí. Bohužel všechny děti z Mokrovrat a Pouští nemohly být přijaty z důvodu naplnění kapacity MŠ.

I letos se naše škola zúčastnila celorepublikové výzvy 10 000 kroků ke zdraví. Cílem této soutěže je motivovat děti k aktivnímu pohybu a zdravému stylu. Celkem se přihlásilo 207 školních týmu z celé republiky. Děti dosáhly významného úspěchu, kdy dokázaly obhájit 1. místo z loňské výzvy. Žáci se do soutěže zapojili s velkým nadšením a celkem nachodili neuvěřitelných 8 888 km. Vítězství v celorepublikové soutěži je pro ně velkým úspěchem, ale také motivací do dalších let.

Nejenom v chůzi slavili naši žáci úspěch…

Zapojili jsme se do největšího školního fotbalového turnaje – McDonald´s Cup v kategorii malotřídek. Turnaj se konal na příbramském stadionu a přilákal 7 týmů z celého okresu, což přineslo napínavé zápasy plného sportovního ducha. Náš tým měl již od začátku soutěže skvělou formu a dokázal tak vyhrát svoji skupinu a tím si zajistit postup do krajského kola. V tom samém týdnu se konalo krajské kolo ve Vlašimi, kterého se zúčastnilo 8 týmu. Všechna družstva byla velice dobře připravena a odhodlána vybojovat vítězství. Po několika dramatických utkáních jsme dokázali vybojovat skvělé 3.místo. Děti ukázaly obrovského týmového ducha.

V pátek 17. 5. vyjely děti z MŠ na návštěvu do knihovny v Dobříši. Pro starší děti byl připraven program „Detektivem v knihovně“ a mladší děti měly program přizpůsobený věku – plný říkanek, pohybu, hry na nástroje. Odměnou pro všechny byla hraná pohádka o Enšpíglovi. Moc děkujeme kolektivu pracovníků městské knihovny, kteří se nám věnovali.

Vítězové školního kola, Elena Soukupová, Marek Hubený a Magdaléna Grizová, reprezentovali naši školu ve finálovém kole recitační soutěže mladších žáků ve Strži. Za účast obdrželi diplom z Památníku Karla Čapka a sladkost.

Kolektiv ZŠ a MŠ Mokrovraty