ZŠ MOKROVRATYMokrovraty 63, Nový Knín

Zpravodaj BŘEZEN

Vážení spoluobčané,

v letošním školním roce jsme si první březnový týden užívali jarních prázdnin, ale další dny už byly plné školních povinností, příprav na velikonoční jarmark a vítání jara.  První vyučovací hodiny jsme zahájili projektovým dnem „Březen – měsíc knihy a čtenářů“.

Velmi zdařilou akcí pro rodiče a budoucí školáky byla přednáška bývalých pracovnic PPP Příbram o školní zralosti a praktických grafomotorických cvičení dětí.

Zdravá 5 v angličtině zaujala žáky 3. – 5. ročníku, v ten samý den měli mladší žáci dm preventivní program „Veselé zoubky“.

Děti z MŠ byly nadšené dinosauřím programem. Vypravily se za draky druhohor, seznámily se se životem jednotlivých dinosaurů, prohlédly si zkamenělé vajíčko, jejich zuby i trny. Poutavé vyprávění profesionálního paleontologa a autora Albi mluvící knihy DINOSAUŘI, který za námi přijel do mateřské školy, bylo skvělé.

Již tradičně se loučíme se zimou vhozením Morany do vody.  Školáci pomáhaly dětem ze školky zdolat cestu k naší nejbližší říčce Kocábě a vždy nás potěší, jak se k sobě chovají. Zimní říkadlo na rozloučenou a jarní písnička na přivítání jara je samozřejmostí.

Ještě před Velikonocemi jsme stihli ukázat naši školu těm, kteří přišli na Den otevřených dveří, na velikonoční jarmark a užili jsme si celoškolní výlet do Národního zemědělského muzea v Praze.

Říjnové celorepublikové vítězství žáků mokrovratské školy motivovalo i další žáky, kteří se v říjnu nezúčastnili výzvy 10 000 kroků, ale vypadá to, že dubnová výzva bude mít více účastníků. Takže DEJME CHŮZI ŠANCI!

Přejeme nám všem, abychom na jaře načerpali sílu z probouzející se přírody, vědomě a radostně dokázali využít sílu jara.

 

Kolektiv ZŠ a MŠ Mokrovraty