ZŠ MOKROVRATYMokrovraty 63, Nový Knín

Zpravodaj PROSINEC

Vážení  spoluobčané,

k listopadovým tradicím v naší škole patří připomenutí legendy o svatém Martinovi, význam 17. listopadu a také blížící se vánoční jarmark. Ve Skanzenu Vysoký Chlumec prožili tento svátek  žáci ZŠ a děti z MŠ při projektovém dni „Se školou  za svatým Martinem“.  Prohlídka jednotlivých staveb s průvodkyní, ukázka práce i nářadí v kovárně a hlavně vlastnoručně vytvořené svatomartinské rohlíčky, to  byla dobrota. Počasí nám přálo, byli jsme spokojení.

Ve čtvrtek 16. listopadu školáci ukončili bruslení s trenéry a hned následující týden zahájili všichni žáci i někteří předškoláci plavecký výcvik. Obrovskou radost nám při další pohybové aktivitě udělala skupina chodců, o kterých je psáno v dalším příspěvku.

Charitativní akce „Krabice od bot“ ve spolupráci s rodiči stejně jako loni podpořila pozitivní sociální myšlení a navození dobrých pocitů umět obdarovat ostatní.

V pondělí 27. listopadu proběhlo v ZŠ i MŠ vánoční fotografování.

Adventní čas, dobu čekání na Vánoce bychom všichni rádi prožili příjemně, se svátečním pocitem a s radostí. Přejeme i Vám všem co nejklidnější prožití vánočních svátků a do nového roku hodně zdraví, štěstí a spokojenosti.

 

A ještě přidáváme jedno „Vánoční  přání“ – úryvek z básně Františka Novotného

„Až pastýři dojdou kam chtěli jít

Ať naděje vzkvetou v suchopáru

Ať v srdci je láska a v duši klid

Ty nejvzácnější ze všech darů.“

 

Kolektiv ZŠ a MŠ Mokrovraty

 

ZŠ a MŠ Mokrovraty  – 1. v republice

Již 3. rokem se osobně zapojuji do celorepublikové výzvy 10 000 kroků ke zdraví. Tělesná zdatnost dětské populace klesá a po covidových opatření se ještě zhoršila. Uvědomuji si, jak je pohyb pro život důležitý. Proto jsem s nadšením uvítala výzvu dobříšského pana starosty Pavla Svobody k zapojení škol z Dobříše a okolí.

Rozhodla jsem se přihlásit žáky naší školy. Snažila jsem se je motivovat jak vlastními výkony, tak společnými pěšími výlety o víkendech. A některé děti se do toho skutečně „ obuly“. K mé velké radosti se s některými zapojily celé rodiny. Všichni tak strávili příjemné společné chvíle v pohybu.

A jak to celé dopadlo? Překvapivě. Dík velkému počtu zapojených dětí školy jsme vyhráli 1. místo školních týmu nejen mezi školami na Dobříši, ale v celé republice. A tak jsme si pro zlatou medaili s malými mokrovratskými sportovci dojeli v sobotu 18. 11. 2023 do Hradce Králové na celorepublikové vyhlášení.

Děkuji všem zúčastněným J

Kateřina Petáková