ZŠ MOKROVRATYMokrovraty 63, Nový Knín

Zpravodaj LISTOPAD

V úterý 3. 10. jsme v rámci Týdne knihoven navštívili knihovnu v Mokrovratech. V letošním roce jsme se stejně jako loni museli rozdělit na tři skupiny, protože jinak bychom do se knihovny ani nevešli. Moc děkujeme paní knihovnici Blance Sainerové, která se nám celé dopoledne věnovala, připravila si pro nás vhodné knihy i povídání o knížkách.

V sobotu 7. 10. na hřišti v Mokrovratech proběhla drakiáda, děti ze ZŠ a MŠ tradičně připravily draky na výzdobu. A jejich let si užily nejen při mokrovratské drakiádě, ale školkáčci i při projektovém dni „Putování s drakem“. Vypravili jsme se za kamarády z MŠ Rodinka Korkyně.  Hry, vzájemné předávání dárečků – vyrobených dráčků a pouštění několika draků na stráni v Korkyni, to vše bylo pro děti zábavné a celý den si pěkně užily.

Jedno říjnové odpoledne, a to 11. 10.,  jsme se všichni sešli na školní zahradě – děti, učitelky, rodiče i prarodiče. Přátelské setkání, hry dětí i rodičů s neobvyklými hračkami jako jsou brambory, PET lahve nebo dřevěné chůdy. Společně strávený čas, užívání si legrace při pozorování jednotlivých stanovišť, zpívání u ohně a opékání špekáčků, prostě pohoda jak se patří. Jsme rády, že setkání bylo fajn a těšíme se na jaro, kdy plánujeme takovou další akci před Velikonocemi.

Po celý měsíc říjen se žáci ZŠ aktivně zapojili do výzvy „10 000 kroků ke zdraví“ a s velkým nadšením sami nebo společně s paní učitelkou K. Petákovou o víkendu vyráželi na pěší výlety. Své kroky budou porovnávat i mezi ostatními školami, v celé republice, ale cíl této výzvy, aby zanechaly pozitivní stopy na jejich zdraví i prostředí, ve kterém žijí, tak ten určitě splnili.

Následující podzimní prázdniny, dýňování, připomenutí dušiček nám přiblížily měsíc listopad. Čeká nás čtvrtletní hodnocení výsledků ve škole, ale i měsíc tvoření výrobků na Vánoce a přípravy vystoupení k rozsvícení vánočního stromu na návsi, kam Vás v neděli 3. 12. srdečně zveme.

Kolektiv ZŠ a MŠ Mokrovraty