ZŠ MOKROVRATYMokrovraty 63, Nový Knín

Zpravodaj ZÁŘÍ

Vážení spoluobčané,

dovolte nám, abychom se po prázdninách s Vámi opět podělili o informace z naší ZŠ a MŠ. Nový školní rok je tu! A tak se na jeho startu nabízí otázka, jaký asi bude. Těšíme se ze společného setkání, vítáme mezi námi nové paní učitelky a přejeme jim, ať se jim u nás líbí. Slavnostního zahájení docházky do základní školy bylo přítomno 10 prvňáčků, přivítala je paní ředitelka s paní starostkou, žáci obdrželi balíček se školními potřebami, památkou pro ně bude i fotografie z prvních dnů školního vyučování.

Do mateřské školy v letošním školním roce nastoupí 11 nových dětí. Někdo už naši školku zná, protože tady měl sourozence, ale jiný zde bude úplně poprvé. Věříme, že vše proběhne bez velkého stýskání, i když chápeme, že pro děti i rodiče je takové odloučení velká životní změna. Novinkou pro žáky ZŠ je i jiné uspořádání tříd, šatny, v budoucnosti i vchodu do MŠ. Velké poděkování patří Obci Mokrovraty za zakoupení a instalaci konvektomatu do školní kuchyně, a tím se usnadní práce kuchařek při narůstajícím počtu dětí.

Doufáme, že školní rok, který právě začal, bude pro většinu dětí, rodičů i učitelů laskavý a klidný. Radostné a pohodové dítě totiž lépe navazuje kontakty s vrstevníky, má zájem učit se novým věcem a získávat nové dovednosti. A co je nejdůležitější – ze spokojených dětí vyrůstají spokojení dospělí, kteří dokážou vytvářet harmonický svět.

Kolektiv ZŠ a MŠ Mokrovraty